Eettuintjes Almere Weekmenu
Ga aan de slag met koken uit je Eettuintje en vul je Eettuintje aan door te regrowen met de andere ingrediënten.
Het weekmenu
Maandag: Spruitjesstamppot met kerrieappel
Dinsdag: Paddenstoelenstoofpotje met sperzieboontjes
Woensdag: Prei-bloemkooltaart met geitenkaas en noten
Donderdag: Rode bietenrisotto met rucola en witte kaas
Vrijdag: Pompoen*soep met paprika en rode peper
Wereldvoedseldag: Appel- of perencake met rood fruit
Bekijk bij de recepten tips tegen voedselverspilling en bekijk de regrowing-tips om je Eettuintje aan te vullen!
De egrowing-tips
Verschillende groente en fruitsoorten kun je ook thuis laten groeien. Soms kan dit van voedselrestjes. Dit noem je “regrowing”, het hergroeien van eetbare planten uit restjes. Ga aan de slag met regrowing en vul je eigen Eettuintje!
- Bleekselderij, sla en paksoi
- Knoflook
- Pompoen*, paprika, peper en tomaat
- Prei,bosui en lente-ui
- Rode biet
*Niet alle eigen gekweekte pompoen is eetbaar. Voor meer informatie kijk bij het voedingscentrum.