Zuidwest Veluwezoom
IVN
donderdag08jul2021

Natuurgidsencursus 2022

Nieuwe Natuurgidsencursus > start begin 2022

Begin 2022 zal er een nieuwe natuurgidsenopleiding van start gaan. IVN Zuidwest Veluwezoom organiseert deze opleiding samen met IVN Ede, IVN Veenendaal-Rhenen en KNNV Wageningen e.o.

De cursus is verschoven vanwege corona. Natuur beleven via de PC kent z'n beperkingen. We vinden de interactie tussen cursisten onderling en met docenten van groot belang. 

In de opmaat naar de cursus zullen de afdelingen excursies organiseren ter inspiratie en ontmoeting.

Volg de ontwikkelingen op onze website.

Informatieavond

www.ivn.nl/afdeling/zuidwest-veluwezoom/nieuws/informatieavond-opleiding-ivn-natuurgids

De cursus

Gedurende een periode van vijf kwartalen komen thema’s aan de orde, zoals de relatie mens en natuur, ecosystemen en duurzaamheid. U leert de opgedane kennis toe te passen in de natuur, kortom veldwerk, en hoe u ook anderen enthousiast maakt voor de natuur.
Samenwerken is een belangrijk aspect van de opleiding, net als het actief bijdragen aan de inhoud. U sluit met z’n tweeën de opleiding af met een werkstuk over een zelf gekozen (en goed bevonden) onderwerp. Na een succesvol afgeronde opleiding krijgt u een landelijk erkend diploma en bent u natuurgids.

Enkele impressies van eerdere cursussen:
https://www.ivn.nl/afdeling/zuidwest-veluwezoom/natuurgidsencursus-2021a
Van website IVN Landelijk: 
 https://www.ivn.nl/natuuracademie/natuurgidsenopleiding

Een unieke opleiding voor iedereen die natuurgids wil worden. Je leert over de natuur én hoe je anderen enthousiast kunt maken en kunt leren over de natuur.

IVN leidt al 60 jaar natuurgidsen op. Inmiddels staat de teller boven de 16.000 natuurgidsen die overal in Nederland mensen laten zien hoe interessant en leuk de natuur is. Een opleiding door vrijwilligers voor iedereen die ook actief een steentje bij wil dragen aan de natuur.

Als je de opleiding afrondt, krijg je een landelijk erkend diploma.  

Gemiddeld worden er per jaar 11 opleidingen gegeven door heel Nederland. Wil je weten of er bij jou in de buurt binnenkort een Natuurgidsenopleiding start? Ga dan direct naar het overzicht van Aankomende Natuurgidsenopleidingen.

Heb je belangstelling, laat het weten aan (vul je contactgegevens in)  Natuurgidsencursus

ivn.zwv@gmail.com Er zijn  al enkele belangstellenden.

De IVN Afdeling Zuidwest Veluwezoom ligt in een bijzonder gebied van de stad Wageningen en gemeente Renkum met de plaatsen Renkum, Heelsum, Wolfheze, Doorwerth, Heveadorp en Oosterbeek.