Opleiding, IVN-natuurgids gaat van start

Opleiding IVN-natuurgids succesvol afgerond

Zuidwest Veluwezoom 20 augustus 2023

De IVN-afdelingen Ede, Zuidwest-Veluwezoom en Veenendaal-Rhenen en de KNNV Wageningen en omstreken organiseren een Natuurgidsenopleiding.

De opleiding, die ongeveer anderhalf jaar duurt, is gestart begin 2022. Op 1 juli 2023 hebben de dertig cursisten de opleiding met succes afgrond. De nieuwe gidsen zullen actief gaan deelnemen aan de activiteiten van de deelnemende afdelingen.
De opleiding tot natuurgids is bedoeld voor iedereen die zich actief in wil zetten voor de natuur: als gids of als organisator van educatieve activiteiten.

De cursus is een kaderopleiding van het IVN. Als cursist doe je in ongeveer vijftig lessen kennis en vaardigheden op om groene activiteiten te organiseren en begeleiden. De aandacht gaat uit naar hart, hoofd en handen: genieten van de natuur, meer te weten komen over planten en dieren en praktisch bezig zijn. Tijdens cursusavonden en excursies krijgen cursisten een brede basiskennis van natuur en milieu in de regio Arnhem-Ede-Veenendaal-Rhenen (ten noorden van de Neder-Rijn). De cursisten leren hoe ze zelf informatie kunnen verzamelen en kennis kunnen overbrengen. Ze verdiepen zich in het werk van de organiserende natuurverenigingen.

Op dit moment is de start van een nieuwe cursus nog niet gepland. Heeft u wel belangstelling om deel te nemen aan de cursus laat dit dan weten aan de secretaris van de afdeling ivn.zwv@gmail.com.

Deel deze pagina