Natuurgidsenopleiding

Op 10 januari 2017 ging de Natuurgidsenopleiding Ede e.o. van start. De opleiding wordt georganiseerd door een werkgroep bestaande uit  IVN/KNNV-leden uit de IVN afdelingen Ede, Veenendaal-Rhenen, Zuidwest Veluwezoom en van KNNV Wageningen e.o.

Je doet in de Natuurgidsenopleiding vaardigheden op om groene activiteiten te organiseren en te begeleiden, zoals het opzetten en leiden van excursies, het ontwikkelen van wandelroutes, het werken met basisschoolleerlingen en meer. Bovendien leer je je eigen regio goed kennen, met zijn eigen natuur- en cultuurhistorische kenmerken en waarden. De opleiding bestaat uit 5 blokken:

  • kennismaking en oriëntatie
  • bodem, water en flora
  • fauna
  • ecologie
  • landschap

Er zijn binnen- en buitenactiviteiten.

De opleiding duurt tot april 2018. De inschrijving is helaas gesloten, er kunnen geen nieuwe deelnemers aangenomen worden.

Verslag: Wandelexcursie 11 februari

 

Wil je informatie over een volgende natuurgids , mail dan naar het secretariaat van IVN afdeling Ede of kijk regelmatig op deze website.

Een van de steeds terugkerende momenten in de bijeenkomsten is het Natuurmoment. Tijdens dit moment vertellen deelnemers over bijzonderheden uit de natuur.

Foto's: Corine Klapwijk