Speuren naar herfstsporen in Heemtuin De Dwarsgouw

Met de gidsen van IVN Waterland gaan we op zondag 22 oktober op zoek naar de herfstverschijnselen in heemtuin De Dwarsgouw. Wat voor geheimen heeft de herfst? Waarom vallen de blaadjes, waarom trekken vogels weg of komen ze juist? Een van de meest bijzondere verschijnselen in de herfst zijn de paddenstoelen. Het lijkt wel tovenarij: de ene dag zie je niets en de volgende dag staan er paddenstoelen. Meer weten over het verborgen leven van deze vruchten? Vind je het leuk te speuren tussen bladeren, op bomen en in het grasland?

Tijdens de wandeling in en rond heemtuin De Dwarsgouw gaan we op zoek naar de herfst en de paddenstoelen. Tijdens de zoektocht gaan we in op het ontstaan, de groei, de vormen en kleuren van de verschillende soorten paddenstoelen. We kijken naar vormen, kleuren en gebruiken ons neus voor de geuren. Welke soorten zijn er en aan welk leefgebied zijn ze gebonden?

Om 10.00 uur verzamelen we bij de Natuurloods, Trimpad 6 te Purmerend. Trek laarzen of waterdichte schoenen aan, want het kan vochtig zijn.

Voor meer informatie en aanmelden: heemtuinwg.ivn.nl@gmail.com.

Kosten € 2,50. IVN leden, donateurs en kinderen gratis.

  • Kosten: Als u geen lid of donateur bent is de bijdrage € 2,50 voor een volwassene.
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina