Insecten en Spinnen

Insecten en spinnen zijn heel interessante dieren, hoewel er vaak niet positief over gedacht wordt. Er is veel onbegrip over insecten en spinnen terwijl als je er meer over weet je er heel anders naar gaat kijken.

Insecten en spinnen zijn zeer nuttige dieren. Zonder insecten geen fruit, insecten ruimen dode dieren en uitwerpselen op. Er zijn veel insecten die andere insecten vangen waar wij last van hebben. Spinnen zorgen ook voor het in toom houden van insecten die wij liever niet zien.

Veel insecten zijn juweeltjes om te zien, denk alleen maar aan de vlinders en libellen. Ook zijn er vele soorten prachtig gekleurde kevers en wantsen. Insecten en spinnen zijn niet alleen overdag actief, er zijn veel soorten met een nachtelijke levenswijze.

Het doel van de insecten en spinnen werkgroep is iedereen bekend te maken met insecten en spinnen d.m.v. workshops, lezingen en excursies. Daarnaast doen wij in Heemtuin de Dwarsgouw onderzoek naar insecten en spinnen. Dit doen wij door 6 keer per jaar inventarisaties te houden.

Ben je geïnteresseerd in insecten en spinnen en wil je er meer over weten of wil je helpen bij de inventarisaties neem dan contact op met de coördinator van de insecten en spinnen werkgroep.

Coördinator Jan Rijnders

jan@fotodigitaalonline.com