Vorderingen in de Natuurgidsen opleiding van team Uden

Uden 31 januari 2023

Zo’n vier maanden geleden stonden wij als aankomende natuurgidsen aan de start van de opleiding. Ondertussen hebben we al veel geleerd over landschappen, bomen en hun bladeren en knoppen, paddenstoelen en het overwinteren van planten en dieren. We hebben ook al braakballen uitgeplozen, waar niet iedereen even enthousiast over was. De dames op de foto overigens wel.

We hebben excursies gehad over de Maashorst, in het Bomenpark in Heesch, door het Hurkske in Erp, bij Kasteel Heeswijk en in de waterzuivering van Haps. Team Uden is leergierig, enthousiast en erg gezellig. Eigenlijk zijn alle lessen te kort en hebben we bij de excursies geen haast om het eerste bij de koffie te zijn.

Nu staan we voor de volgende uitdaging: een onderzoeksgebied kiezen. Het gebied waar we een jaar lang in vertoeven om alles te inventariseren, te onderzoeken, de andere teams rond te leiden en uiteindelijk een presentatie over te geven. Ook dit doen we weer zoveel mogelijk als team samen.

Maar hoe kom je nu aan zo’n gebied? Nou, eerst werd er gebrainstormd. Daarna werden er ‘verkooppraatjes’ op papier gezet. Er werd over gestemd en op zondag 15 januari hebben we de twee favorieten bezocht. Om 9 uur stond iedereen aan de Munterweg in Uden om daar rondgeleid te worden door de twee indieners van dit gebied. Vervolgens op naar Zeeland om daar rondgeleid te worden door het Wijstbos. Na afloop hebben we er over nagepraat in het nieuwe Dorpshuis van Zeeland onder het genot van een kopje koffie of thee. En opnieuw gestemd en de winnaar is………. De Munterweg in Uden.

Het komende jaar zullen we jullie op de hoogte houden van waar we mee bezig zijn, wat we er zien en beleven.

Door: Sonja Verstegen

Deel deze pagina