Verslag open dag op d’n Hof

Verslag open dag op d’n Hof

Uden 30 mei 2022

Open dag op d’n Hof

Wat waren we er weer aan toe, om de poorten open te zetten en mensen te  verwelkomen.

Twee jaar op rij hadden we er vanaf moeten zien vanwege de Covid pandemie en nu mocht het weer. Onze bezoekers hadden er net zo veel zin in! De eersten waren er voor 10 uur, terwijl we pas om half 11 open zouden gaan.

Onze leden hadden weer flink voorgezaaid, gescheurd, verspeend en gestekt. Bakken vol plantjes stonden klaar en toen we eenmaal open waren vloog het weg. Uden was onze plantjesmarkt niet vergeten.

Er werd door de bezoekers ook uitgebreid rondgelopen over het terrein. Hier en daar ontstonden spontane rondleidingen, en ook leden die gewoon in hun eigen tuin aan het werk waren stonden bezoekers te woord en staken soms zelfs  planten uit om mee te geven. Zo moet het!

Sommige mensen werden zo geïnspireerd, dat ze naar vrije plekken informeerden. Die hadden we nog een paar. Resultaat: alle vrije tuinen zijn nu bezet.

We hadden het niet beter kunnen treffen: heerlijk weer tot en met het opruimen. Pas toen alles netjes aan kant was en iedereen naar huis,  brak het onweer los en regende het volop.

In 2023 viert d’n Hof haar tweede lustrum. Dan gaan we er weer iets heel moois van maken!

Annemieke van den Ing

Deel deze pagina