Verslag Lekker naar buiten met de Scharrelkids

Verslag Lekker naar buiten met de Scharrelkids

Uden 22 februari 2022

Lekker naar buiten met Scharrelkids

Het was zonnig maar koud op 13 februari. Dertien kinderen en 8 begeleidende (groot)ouders kwamen naar de Groenhoeve om met drie gidsen van Scharrelkids en twee jonge assistenten Guusje en Pien, het voorjaar te beleven.

Dat gebeurde vooral buiten op het natuurpad, waar gespeeld en geleerd werd. Nestmateriaal verzamelen voor de vogels, bomen herkennen, beestjes bekijken onder de loep,  dieren imiteren, er was van alles te doen.

Binnen stonden tafels met knutselmateriaal klaar. De kinderen konden een natuurschilderij maken op een groot stickervel,  een natuurmemory spelen en een vogelnestje maken in een boterkuipje, met het materiaal dat de kinderen zelf hadden verzameld. Schapenwol in grote pluizen en ongepelde pinda’s maakten het geheel af. Buiten naast de Groenhoeve konden de kleinsten een  boomschors afdruk  maken met een krijtje.

Voor we het wisten was het alweer tijd om op te ruimen. Kinderen, ouders en gidsen gingen tevreden naar huis na een heerlijke ochtend. Het was fijn om weer iets te kunnen doen, we waren nog steeds heel voorzichtig, maar het voelde goed.

In mei gaan we met Scharrelkids de wijstgronden op. Daarna: slootjesdagen! We kijken ernaar uit.

Annemieke van den Ing

Deel deze pagina