Cursus IVN Jeugdnatuurgids

Uden 9 januari 2023

Op 14 maart a.s. starten de IVN afdelingen van Bernheze, Oss, Uden en Veghel gezamenlijk een cursus Jeugdnatuurgids. In negen bijeenkomsten met veel praktijkoefeningen binnen en buiten leer je in een half jaar hoe je enthousiast je verhaal en verwondering over de natuur kunt overbrengen. We richten ons op kinderen van 4 – 12 jaar. Kennis over de natuur is handig, maar niet strikt noodzakelijk.

Waarom zou je meedoen? Al doende zul je zelf ook het een en ander van de natuur opsteken. Verder leer je van ervaren collega’s speelse methoden om kinderen buiten te laten genieten. Leuk voor andere kinderen, misschien ook voor je eigen (klein)kinderen. Het geeft enorm veel voldoening om samen met kinderen buiten in de natuur leuke activiteiten te ondernemen en ervaringen op te doen.

Wat vragen we? Enthousiasme en de bereidheid zelf ook te willen leren. Ook dat je je na afloop van de cursus actief samen met ons inzet bij de voorbereiding en de uitvoering van natuuractiviteiten binnen IVN verband. In het begin altijd samen met ervaren collega’s.

Wanneer beginnen we? De cursus start op 14 maart en loopt in negen bijeenkomsten door tot en met 8 oktober. Afwisselend komen we in totaal negen keer op dinsdagavond en zaterdagochtend op wisselende locaties bij elkaar.

Kosten?
Deelname kost € 30,00 per persoon. Ben je nog geen lid van IVN komt het IVN lidmaatschap, € 24,00 per jaar, er nog bij. Hiervoor krijg je negen bijeenkomsten van ca. 2,5 uur, observatie- en stagemogelijkheden, een cursusboek, begeleiding en uiteraard koffie en thee. Voor meer informatie, neem contact op met Marja Generaal: m.generaal@gmail.com
Aanmelden kan tot 1 februari; in week 7 houden we intakegesprekken.

Buitenspelen, frisse lucht en natuur zijn gunstig voor de gezondheid en het welzijn van kinderen. Daarom zet IVN zich in om kinderen in contact te brengen met de natuur. Ga jij ons hiermee helpen? Schrijf je dan in voor deze inspirerende cursus!

Deel deze pagina