Werken op het Ratteneiland

Kom de natuur helpen op het Ratteneiland, Landsmeer.

Op iedere eerste zaterdag van de maand, kunnen de handen uit de mouwen worden gestoken met een werkdag op het Ratteneiland. Hier aan de rand van het Sportpark in Landsmeer, ligt een moerassig rietveld, echt een stukje oer-Hollands landschap. Je treft er bloemrijk veenmosrietland, nat berken/elzenbroekbos en een prachtige amfibieënpoel aan. Het bos deel is rijk aan oude Koningsvarens. Veel mensen maken vaak een ommetje via het knuppelpad en genieten dan van de pure natuur.

Om dit gebiedje zo mooi te houden wordt door de vrijwilligers gewerkt om het gebied drassig te houden o.a. door het wegsteken van jonge boompjes, die anders de grond te droog maken. In oktober maaien we een groot deel van het rietveld en dat riet moet daarna afgevoerd worden om te zorgen dat andere planten ook een kans krijgen. Dat bij elkaar harken en afvoeren van het riet naar broeihopen is een grote klus waarbij extra vrijwilligers hard nodig zijn. Ook jongere kinderen kunnen hierbij goed meehelpen. En voor wie wat steviger werk wil doen zijn er nog genoeg boompjes, die uit de grond gestoken moeten worden.

Er wordt gewerkt tot ca 13.00 met een pauze halverwege, en voor koffie, thee, vruchtensap en koek wordt gezorgd. Handschoenen en gereedschap staan klaar. Trek wel laarzen en werkkleding aan, want dat werkt een stuk plezieriger.

Vanaf 07 oktober 2023 - 10:00
Waar
Ratteneiland
Sportlaan
1121 CA Landsmeer
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Werkgroep Ratteneiland

Twiske Werkgroep ratteneiland

Ontdek meer over

Deel deze pagina