Kruid in het sonnetje gezet

Hallo allemaal,

Om te beginnen wil ik me graag even voorstellen. Mijn naam is Barbara Kuipers en ik doe een opleiding tot herborist, waarvan ik nu in mijn laatste jaar zit. Een opdracht voor mijn opleiding was het ontwerpen van een kruidentuin met een thema. Mijn keuze is gevallen op een kinderkruidentuin en ik mag deze aanleggen bij het IVN, dat vind ik natuurlijk fantastisch!
Een herborist is een kruidenkundige die een erkende kruidenopleiding heeft afgerond, of op andere wijze sporen op het gebied van kruidenkunde heeft verdiend. We hebben kennis van voornamelijk Europese kruiden en kruidenbereidingen, verenigd met recent wetenschappelijk onderzoek en nieuwe inzichten voor een breed scala aan kruidentoepassingen.
Onze werkzaamheden zijn erg divers, van het kweken van kruiden en het verwerken hiervan in bijvoorbeeld crèmes, tincturen, likeurtjes en in de keuken, tot het geven van workshops, voorlichting, wildplukwandelingen en gezondheidsadviezen.
Omdat ik wild ben van kruiden en de kennis hiervan graag wil doorgeven, vind ik het erg leuk om in deze nieuwsbrief elke maand een kruid in het sonnetje zetten. Deze maand start ik met Bijvoet, dit kruid heb ik in het eerste jaar van mijn opleiding uitgebreid onderzocht.