Schoolprojecten

Het doel van de schoolprojecten was en is het naar buiten gaan met groepen kinderen, de natuur in!
Door de jaren heen is de aanpak wel veranderd en aangepast aan de tijd. Tegenwoordig organiseert de werkgroep in het voorjaar een buitenproject en in het najaar een binnenproject. Onze doelgroep zijn vooral de groepen 5 en 6 van alle basisscholen in Son en Breugel. De kinderen zijn dan ongeveer 8-10 jaar oud.

De onderwerpen  zijn bijvoorbeeld waterdiertjes, paddenstoelen, bodem en bodemleven, kringloop, etc. Er zijn onderwerpen genoeg. Als werkgroep vinden we het belangrijk om een thema leuk en uitdagend te verpakken zodat lol en plezier samen gaan met iets leren. We putten uit bestaand lesmateriaal in het documentatie centrum en geven dat indien nodig een moderner jasje.

We werken meestal met “posten”, een groepje kinderen rouleert langs 4 posten en krijgt daar uitleg van een gids. Er zijn helaas te weinig vaste schoolgidsen. We kunnen de projecten dan ook niet meer draaien zonder de hulp van ouders. Dit vraagt meer regelwerk om een project voor elkaar te krijgen. Het mooie hiervan is wel dat op deze manier ook de ouders betrokken worden, geïnteresseerd raken en enthousiast worden.

Coordinator schoolprojecten: Natuurouders

Hoe word ik natuurouder?