Natuurouders

Weet je het nog? Op zoek naar krutjes, eikels en kastanjes? De bast van een grove den voelen? Kleine beestjes scheppen uit de sloot en zelf nat worden? Brandnetels plukken of waterpeper proeven? Luisteren naar de fietspomp van het koolmeesje. Verwondering voelen over een rups die in een wonderschone vlinder verandert? 

Kinderen leren met al hun zintuigen. Niet alleen door te lezen en te luisteren, maar vooral door te voelen, te ruiken, te beleven en te doen. Wij vinden het daarom belangrijk dat kinderen niet alleen in de klas, maar juist ook buiten de klas kennis kunnen maken met de natuur en het milieu. Spelen in de natuur is leuk en gezond en je leert het beste over de natuur als je er middenin staat!

kind

Waarom natuurouder worden?

Een van onze natuurouders:

“De natuur is in alle opzichten goed voor de ontwikkeling van een kind. Zeker in deze tijd waarin alle ‘schermen’ een hoofdrol spelen, zijn we het contact met de natuur een beetje kwijt geraakt. Tijd om een cursus Natuurouders te volgen dus! In deze cursus maak je op een laagdrempelige manier kennis met de vele aspecten van de natuur en ervaar je de verwondering van het kind-zijn weer helemaal. Beestjes scheppen in de sloot, kriebelbeestjes onder de microscoop bekijken, een uilenbal ontleden… en hoe ging de bodemkringloop ook alweer? Op school vinden ze een extra helpende hand in de natuurlessen hartstikke waardevol. En het geeft veel voldoening om zelf op deze manier een waardevolle bijdrage te mogen leveren aan het onderwijs van je kinderen!”

Wat doen natuurouders?

moestuinieren op school

Mezenkastjes maken met de Ruimte, de Regenboog, de Sonnewijzer en de Krommen Hoek.

Wil je meedoen?

Ieder jaat verzorgen we een of meer cursussen voor onze natuurouders.
Heb jij ook zin om mee te doen en onze jeugd de natuur te laten beleven?

Meld je dan aan: natuurouders@ivn-senb.nl
Meer informatie voor ouders: https://www.ivn.nl/natuurouders/natuurouderworden
Meer informatie voor leerkrachten:https://www.ivn.nl/natuurouders/school

Nieuwsbrief natuurouders: aanmelden en oude mailings