Interactieve wandelroute ‘Beleef de Papenvoortse Heide’ officieel geopend

Op donderdagavond 28 juni werd in Nuenen onder belangstelling van zo’n 20 IVN-leden en vertegenwoordigers van de lokale pers en Bosgroep Zuid Nederland, de interactieve wandelroute ‘Beleef de Papenvoortse Heide’ geopend. Deze wandelroute is bedacht en uitgezet door vier nieuwe Nuenense IVN-gidsen die begin juni hun diploma behaalden.

In het kader van hun afstudeerproject bestudeerden de gidsen in spe een jaar lang natuurgebied de Papenvoortse Heide, dat ligt tussen Nuenen en Helmond (Stiphout). Naast een werkstuk op papier, dat een plek krijgt in de IVN-bibliotheek, wilden ze iets tastbaars maken voor het publiek. Het werd een interactieve ‘belevingsroute’ door het gebied. De wandelroute is geschikt voor jong en oud en met een lengte van ca. 2 kilometer binnen een uur te lopen. Op vijf punten staat een paaltje met een QR-code die verwijst naar een YouTube-filmpje dat op een laagdrempelige manier iets vertelt over het gebied. Leuk en leerzaam!

Vanaf nu is de route voor iedereen toegankelijk. Het startpunt is aan het bospad bij scouting Rudyard Kipling aan de Papenvoortse Heide 5b. Daar staat een informatiebord met een QR-code waarmee de route gedownload kan worden. Ook bevindt zich hier de code van het eerste filmpje. Om QR-codes te kunnen scannen is een smartphone nodig met mobiel internet, en voor Android-toestellen daarnaast een app om QR-codes te scannen. Bij iPhones doet de ingebouwde camera dat automatisch.

Fotobijschift:

Voorzitter van IVN Nuenen c.a. Kees Weijters onthult het informatiebord van wandelroute ‘Beleef de Papenvoortse Heide’ die is opgezet door de nieuwe natuurgidsen Anne-Marie Allard, Peter van Beers, Eric Jacobs en Dorothé Kuijten.