Knotgroep

 

Lekker bewegen en bezig zijn in de natuur – dat kan bij de Knotgroep van IVN Nuenen. Het lijkt misschien een wat zware opgave, maar maak het mee en ervaar hoe geweldig het is om met gelijkgestemden te werken in en aan de natuur.

Een mooi landschap, zoals we dat hebben in Nuenen, moet onderhouden worden. De vrijwilligers van onze Knotgroep trekken er in vier wintermaanden op uit om onderhoud te plegen aan knotwilgen, houtwallen, hakhoutbosjes en heidevelden.

Iets voor jou?

Knotten is zinvol en nuttig werk en bovendien is het leuk om met een groep enthousiaste mensen actief in de natuur bezig te zijn. Het werk varieert van fors zaagwerk tot licht snoeiwerk. Ieder doet wat het best bij haar of hem past.

Om mee te doen is geen speciale deskundigheid vereist. Er worden instructies gegeven en je leert snel van elkaar. IVN Nuenen beschikt over voldoende handgereedschap.

Gezelligheid

Voor koffie, thee en soep wordt gezorgd. De harmonie die ontstaat door op deze manier samen bezig te zijn, wordt als royale beloning voor het harde werk ervaren. De leukste momenten zijn als we genieten van de koffie en soep, waardoor een gezellige en fijne sfeer ontstaat.

Er wordt onderling veel kennis over flora en fauna uitgewisseld, waardoor natuurkennis bij deelnemers op een ongedwongen manier wordt vergroot.

Knotgroep IVN Nuenen 2020

Praktische informatie

Wekelijks krijgt iedereen een uitnodigingsmail waarin staat wat we waar gaan doen. We starten op de zaterdagen om 9.00 uur. Ergens tussen 13.00 en 15.00 uur stoppen we. Dit hangt af van of de klus geklaard is en de energie die er nog is. Naast de zaterdagen gaan we voor wat kleinere locaties ook door de week halve dagen aan de slag.

Uiteraard zijn in coronatijd de regels aangepast (er is o.a. voldoende ruimte om afstand te bewaren).

Informatie

Neem voor meer informatie contact op met Jan Kempers, coördinator van de Knotgroep, via 040-2836323 of Knotgroep.IVNNuenen@gmail.com.

Downloads: