Natuurlijk proeven
Wil je ontdekken wat er uit de natuur gegeten kan worden?
Wij bereiden heerlijke, natuurlijke gerechten.
Je ziet steeds meer landwinkels, bio winkels, speciale restaurants, want biologische voeding is ‘in’.
De werkgroep Natuurlijk proeven houdt zich bezig met alles wat eetbaar is in de natuur.
We komen iedere eerste zaterdag van de maand bij elkaar in Nijkerkerveen. Op een locatie die uitermate geschikt is, omdat er een buitenserre met alle benodigdheden is waar vergaderd en gewerkt kan worden. De groentetuin en plukweide liggen ernaast.
Om tien uur wordt er eerst met een kopje koffie of thee begonnen. De te maken lunch en de taken worden besproken. Er worden zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten gebruikt. We plukken wilde planten, kruiden, paddenstoelen of iets uit de groentetuin. Samen met andere ingrediënten wordt er dan een maaltijd bereid. En natuurlijk dekken we dan de tafel en genieten van onze eigengemaakte producten.
Wat hebben we zoal bereid: kruidenboter, pesto, brandnetel-, courgette- en zevenbladsoep, vlierbloesemsap, sloe gin, walnotenlikeur, kruidenthee, waldorfsalade, ricotta, salades en gebakken judasoor. We hebben zelfs vlierstammetjes ingeënt met kweek van judasoor.
We richten ons ook op buiten. Als werkgroep hadden we op de Open dag Slichtenhorst een kraam waarbij we vlierbloesemsap serveerden en pannenkoekjes met vlierbloesems erin bakten. Verder waren we present op Ambachtelijk Nijkerk.
Tja… koken, kokkerellen, gezond bezig zijn. Iedereen kan en wil het, dus schroom niet en meld je aan voor deze leuke werkgroep. Met allerlei leuke dingen zoals workshops, pluksessies in de natuur, gezamenlijk koken of lezing houden/bijwonen.
Voor de geïnteresseerden wat wetenswaardigheden over vlierbloesem. Ook leuk om te weten dat het een gunstig effect tegen virussen heeft. En alvast wat recepten.
Probeer en geniet.
E-mail Natuurlijk proeven