Boomfeest

 

Boomplantdag 

Iedere jaar vindt er op de 3e woensdag in maart de  boomplantdag plaats  in Nijkerk.

Verslag boomplantdag 2018:

De boomplantdag was een gezellige, fijne en zonnige dag. De leerlingen van
groep 7 van de Hoeksteen kwamen vol enthousiasme naar de plantplaats achter het station. Als eerste gaf wethouder W. van Veelen een geweldig verhaal over deze boomplantdag.
Dit soort activiteiten toont aan dat bomen en planten heel belangrijk zijn voor het milieu. Ed Druijff had gezorgd voor een aantal Nederlandse struiken: hazelnoot, meidoorn, krentenboom, hulst, wilde
liguster en vuilboom. Na het verhaal van Wethouder van Veelen werd een aantal kinderen gevraagd om de vier vlaggen te hijsen, namelijk die van Nederland, van de Bomenstichting, van Nijkerk en een IVNvlag. Dat liep gesmeerd. Nadat de vlaggen gehesen waren, werd er meteen gespit en geplant. Aangezien er ook nog grote bomen met lange dikke wortels waren, was het voor de kinderen een behoorlijk zware klus. Leerlingen van het Groenhorst College hielpen geweldig mee met gaten graven voor de planten. Deze leerlingen gaven ook aanwijzingen aan de leerlingen voor de klus. Nadat alle struiken geplant waren kregen de kinderen een frisdrankje en wat snoep. Dat viel in goede aarde.
De volwassenen kregen koffie of thee. Verder wil ik de leerlingen van het Groenhorst College hartelijk danken voor hun fantastische hulp.
Ook de dames Astrid, Riet en Tiny hebben geweldig geholpen.
Het was een zeer geslaagde morgen. Daarna ging ieder zijns weegs.

Jan Smits

Natuuroudercursus

 

Email: boomfeest@ivn-nijkerk.nl