Landschapsbeheer

Landschapsbeheer

De werkgroep Landschapsbeheer van IVN-Nijkerk houdt zich in de omgeving van Nijkerk, Hoevelaken, Bunschoten-Spakenburg en Putten bezig met het onderhoud van landschapselementen. Door te werken, te kijken en te luisteren doe je kennis op van de natuur. Tegelijkertijd draag je bij aan natuurbeheer, wat de leefomgeving  voor zowel mens als dier interessanter maakt.

Ambities van de werkgroep Landschapsbeheer:

  • Organiseren van werkochtenden en -middagen. Vaak is dat op zaterdag, maar dit kan naar behoefte ook op andere dagen georganiseerd worden.
  • Onderhoud plegen aan poelen, boomgaarden, wilgen knotten, heggen knippen, onderhoud aan nestgelegenheden voor oeverzwaluw en ijsvogel.
  • Samenwerken met eigenaren van grond met interessante landschapselementen of van een natuurgebied. Zo wordt er kennis en informatie uitgewisseld waar beide partijen baat bij hebben.
  • Aanleg van kleine landschapselementen.
  • Opleiden van vrijwilligers door middel van bijv. een cursus Kleine Landschapselementen, Omgaan met de kettingzaag, of Snoeien van fruitbomen
  • Samenwerken met andere natuurbeheerders of -organisaties. Bijvoorbeeld bij het onderhoud van klompenpaden.

Onze werkochtenden vinden met name plaats tussen 15 oktober en 15 april.

De volgende data’s zijn gepland:

Het programma voor het seizoen 2018-2019 is als volgt:

              

Meewerken in de natuur rondom Nijkerk:

Zin om mee te werken? Houd de activiteiten in de gaten. U kunt zich ook aanmelden om via de mail geinformeerd te worden. Neem dan contact op met  de coördinator:

Rien Loman                 : 033-2461854

E-mail: landschapsbeheer@ivn-nijkerk.nl

Verslag werkdag Vogeleiland Nijkerk:
vogeleiland_17_december_2016_verslag.pdf

Verslag natuurwerkdag 2017:
Verslag landelijke natuurwerkdag 2017