IVN Maas en Niers

Wat is IVN?

Het Instituut voor Natuur, Educatie en Duurzaamheid is een landelijke vereniging met plaatselijke afdelingen. IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal.

IVN Maas en Niers

IVN Maas en Niers is de noordelijkste afdeling in de provincie Limburg. Onze regio is langgerekt, verdeeld over 3 gemeenten: Mook en Middelaar, Gennep en Bergen.

Zoals onze naam al verklapt, ligt ons werkgebied tussen de Maas en de Niers. In deze prachtige omgeving zijn er legio mogelijkheden om te genieten en ontspannen in de natuur met zijn unieke stuifduinen, vennen, bossen of heide.

Er zijn diverse wandelgebieden te ontdekken in een van de 16 dorpen: Mook, Molenhoek, Middelaar, Plasmolen, Afferden, Aijen, Bergen, Heukelom, Nieuw Bergen, Siebengewald, Wellerlooi, Gennep, Heijen, Milsbeek, Ottersum of Ven-Zelderheide.

Doelstelling

Het IVN wil door haar activiteiten laten zien hoe mooi de natuur is, in de verwachting dat bewustmaking zal bijdragen tot bescherming van onze natuur.

Wat we doen 

Het IVN organiseert excursies, wandelingen, thema-avonden en cursussen. Leer mee, doe mee, beleef mee! Met onze werkgroepen, projecten, activiteiten, brengen wij voor jong en oud de natuur dichterbij.

Hoe we werken

Alle activiteiten van IVN Maas en Niers, zowel van leden als van bestuur, zijn vrijwilligersactiviteiten. We zijn een club van doeners.

De werkgroepen van IVN Maas en Niers

Bij IVN Maas en Niers hebben we diverse werkgroepen voor volwassenen en jeugdleden. Echt leuk en vooral gezellig. Om samen actief te zijn, buiten in de natuur, ga mee op pad of steek je handen uit de mouw. Dat kan bij ons allemaal, geheel vrijwillig.

Wil jij actief meedoen of af en toe vrijwillig een bijdrage leveren? Kijk dan eens bij onze werkgroepen (Hier de link naar de nieuwe pagina nog invullen )

Voor onze jeugdleden hebben wij de Groentjes.

 

MANIE & NIEUWSBRIEF

De MaNie (Maas en Niers) is hèt clubblad voor en door onze leden. Hiermee willen wij hen informeren, motiveren, stimuleren en activeren. Daarnaast geven wij met regelmaat een nieuwsbrief uit.

Heb jij een leuke bijdrage over een onderwerp of artikel? Of wil je graag dat wij een interview met je houden zodat je iets kunt vertellen over je hobby of passie?

Stuur een bericht naar de redactie. Vind hier onze eerder uitgebrachte edities.

Lidmaatschap

We hebben verschillende lidmaatschapsvormen voor volwassenen, huisgenoten, kinderen en ook voor donateurs. Lees hier verder voor meer informatie.

 

Download hier de Flyer IVN Maas en Niers

''t Leger

Ons IVN clubgebouw ‘t Leger, ligt in een prachtige natuurlijke omgeving: Kampweg 10, 6591 XV Gennep