Bibliotheek

 

Bieb 1

De bibliotheekwerkgroep heeft de lijsten met de unieke verzameling van boeken, lespakketten, geschriften en foto’s geschikt gemaakt voor de website.

De meer dan 1300 ‘items’ zijn onderverdeeld in 7 hoofdcategorieën en vele subcategorieën.
(Alle boeken zijn en blijven eigendom van IVN Maas en Niers. Niets uit deze uitgaves mag zonder schriftelijke toestemming van IVN Maas en Niers worden vermenigvuldigd!) 

Bieb 2

De lijsten zijn PDF formaat, zodat ze eenvoudig te downloaden en te lezen zijn op iedere computer. Er is een lijst met alle categorieën en 7 lijsten met ‘items’ van een bepaalde categorie.

Uitlenen / terugbrengen Boeken kunnen naar wens geleend worden, echter is de bibliotheek niet doorlopend geopend. Dus als je een boek/boeken van de lijsten wilt lenen kan je hiervoor een afspaak maken via dit e-mail-adres bibliotheek@ivn-maasenniers.nl. Mocht je vragen hebben met betrekking tot de bibliotheek kan je hetzelfde e-mail-adres gebruiken.

A-Biologie
B-Dieren
C-Hogere planten
D-Lagere planten en schimmels
E-Landschap, Bodem en Geografie
F-Geschiedenis
G-Mens en Natuur

Foto database Zoals in de MaNie aangekondigd is de foto-database nu op orde. In het onderstaande pdf-bestand staat wat beschikbaar is. Van de paddenstoelen is er een lijst op Nederlandse naam, zodat een bepaalde paddenstoel makkelijk te vinden is.
Wil je een bepaalde foto gebruiken (met bron vermelding), neem dan per e-mail (even) contact op. Natuurlijk zijn ook nieuwe, eigen foto’s van harte welkom. Stuur ze op naar: bibliotheek@ivn-maasenniers.nl

Index Foto’s & Paddenstoelen

Bibliotheek-lijsten per categorie

In de bibliotheek liggen de uitgebreide lijsten (met: auteur, uitgever, jaar en locatie) in de map met de uitleenlijst. Opmerkingen en suggesties om een en ander nog verder te optimaliseren zijn natuurlijk van harte welkom.