Helmond
Natuur in de Buurt
Op
zondag03apr202214:00

Voorjaar in de Warande

publiekswandeling

In de Warande is het voorjaar volop zichtbaar.

De bodem is ontwaakt: Al heel wat planten staan in bloei. De meest opvallende zijn het mooie gele speenkruid, de witte bosanemoon en de sierlijke salomonszegel.

Ook in de bomen gebeurt er van alles: De vogels laten zich volop horen. Deze zondag zullen we de roodborst, boomklever, zanglijster, winterkoninkje en de grote bonte specht misschien wel allemaal zien.

En kijk je omhoog naar de toppen van de hoge eiken, dan ontdek je daar de grote nesten van reigers en roeken. Het zijn er veel en dicht op elkaar, want deze vogels broeden in kolonies.

reigerkolonie

Met al je zintuigen kun je het voorjaar ervaren.

Je ziét het lente worden.  Het grauw-grijze, dorre van de winter maakt geleidelijk plaats voor frisse kleuren. Vanuit het dorre, rommelige strooisel priemt het tere groen omhoog.

Je hóórt het lente worden.  De uitbundige zang van vogels, het zoemen van de eerste hommelkoningin en de wind die nu anders klinkt dan in de winter, zijn tekenen van de lente.

Het iele twinkelende liedje van de heggemus, de hele winter kon je het horen, maar nu klinkt het anders. De eerste keer dat je de kievit weer hoort, is méér dan een waarneming, je ervaart het als een teken, een aanmoediging van de natuur.

 

Algemene informatie

kolonie
zondag 3 april 2022 - 14:00
Locatie: 
parkeerplaats paviljoen de Warande
De Kluis 2
5707 GP Helmond
Nederland
Extra Informatie: 

Deelname is gratis. Aanmelden vooraf niet nodig, tenzij Coronamaatregelen een maximum stellen aan het aantal deelnemers. Raadpleeg in dat geval vooraf de website. De wandeling is geschikt voor rolstoelhouders.

Contactpersoon: 
Google Maps image