Jeugd

Programma Jeugd IVN 2023-2024

 

Voor wie is het Jeugd-IVN?

Ben jij iemand die het leuk vindt om naar buiten te gaan? Wil je de natuur van dichtbij beleven? Vind je het leuk om met anderen op een speelse manier meer over de natuur te leren?
Ben je tussen de 6 en 16 jaar oud? Dan is het Jeugd-IVN misschien wel wat voor jou.

Wat is het Jeugd-IVN?

Het Jeugd-IVN  is een afdeling van IVN-Helmond, voor kinderen die eens in de 3 weken samen komen waarbij we verschillende natuuractiviteiten doen.
We gaan vaak naar buiten om te wandelen in een van de natuurgebieden in Helmond of omgeving. We hebben meestal een thema tijdens de wandeling en doen veel in spelvorm.

Bijvoorbeeld:

We hebben ook activiteiten binnen, vooral als het buiten te koud en te nat is. Daar doen we dingen als: braakballen uitpluizen, voelkastjes timmeren, een leuke quiz enzovoorts. Ook hebben we het over bepaalde thema’s zoals: territorium, kringlopen, winterslaap.

Als afsluiting van het seizoen trekken we er een hele dag op uit, naar een dierentuin of zoals het afgelopen jaar, toen zijn we naar het de Vlindersafarie gegaan gegaan in Gemert.

Waar en wanneer zijn onze activiteiten?

We komen iedere 3 weken op zaterdag bij elkaar. Meestal van 10:00 tot 12:00 uur, maar soms duurt de activiteit ook tot 13:00 uur.De binnenactiviteiten vinden plaats in ons trefpunt ‘De Koekoek’. Dit trefpunt bevind zich in het paviljoen van speeltuin Helmond-West, Arbergstraat 85 in Helmond. Voor buitenactiviteiten staat er op het activiteitenprogramma vermeld waar we verzamelen.

Wat kost het Jeugd-IVN?

De kosten voor het Jeugd-IVN zijn € 35,- voor een heel jaar inclusief de dagtocht.
Het programma loopt gelijk met een schooljaar, dus van september tot juli.

Natuurspel

Lijkt het Jeugd-IVN je wat?

Wil je een keer komen kijken en/of meedoen, je opgeven, of heb je vragen over het Jeugd-IVN dan kun je contact opnemen met Maria Nijssen 06-42480559.

jeugd@ivnhelmond.nl

Wie weet, tot ziens in het nieuwe seizoen!