Helden e.o.
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag19mrt202209:00

Help mee met de schoonmaak van de Maasoevers en de natuur in de Weerdbeemden

Maasoevers en het natuurgebied de Weerdbeemden opschonen op zaterdag 19 maart. Een goede actie voor een gezonde mens en voor een gezonde natuur!

In het kader van de actie Schone Maas (https://www.schonemaas.nl), gaan vrijwilligers uit de dorpen van Peel en Maas, de Maasoevers in Kessel en Kessel-Eik opschonen. Het is de bedoeling dat al het plastic, metaal en drankkartons (PMD) afval worden verzameld, zodat wordt voorkomen dat dit uiteindelijk in de zee terecht komt. Natuurlijk is dit maar een zeer kleine bijdrage in het verminderen van de “plastic soep”  in de oceanen. De schoonmaak actie heeft ook tot doel om de oevers van de Maas  een schoon aanzicht te geven en mensen bewust te maken van wat voor  impact het weggooien van afval heeft op de omgeving.  Door de hoge waterstanden van de Maas is er wederom veel afval in dit mooie natuurgebied blijven liggen. Voor de deelnemers is het ook een uitstekende gelegenheid om lekker buiten op een gezonde en natuurvriendelijke manier bezig te zijn. Veel handjes zijn nodig!

De opruimactie is gepland  vanaf de Mussenberg naar de oevers van Veers in Kessel en vindt plaats op zaterdag van 19 maart.  Deelnemers kunnen zich via een email naar schonemaas@ivnhelden.nl aanmelden. 

Na afloop kunnen we genieten van koffie en vlaai!

Namens de IVN Helden e.o. organisatie:

Harrie Peeters

Algemene informatie

zaterdag 19 maart 2022 - 09:00
Locatie: 
Kapel Maasstraat 62 - Haagweg in Kessel-Eik
Nederland
Extra Informatie: 

De opruimactie is gepland  vanaf de Mussenberg naar de oevers van Veers in Kessel en vindt plaats op zaterdag 19 maart.  Deelnemers zich via een email naar schonemaas@ivnhelden.nl aanmelden.

Contactpersoon: 
Google Maps image