IVN Routes

IVN Groningen Haren is bezig natuurroutes uit te brengen als IVN Route voor de IVN Natuurbeleving-app. Maak ook kennis met de app en wandel of fiets met deze ‘digitale natuurgids’ langs de mooiste punten van een route in de gemeente Groningen.

Loop of fiets je zelf vaak een route die je geschikt lijkt voor de IVN Routes-app: wie weet kunnen we die ook beschikbaar maken voor de app (klik hier voor meer informatie).
Op deze bladzij kun je voorbeelden zien van hoe een wandeling er in de IVN Routes-app uitziet.

Er zijn op 1 oktober 2023 twee wandelroutes beschikbaar in de IVN Routes-app: eén door het LeRoy-gebied in Lewenborg, en eén op het volkstuincomplex Tuinwijck aan de Helperzoom. Er wordt gewerkt aan het omzetten van een aantal fietsroutes die in gedrukte vorm uitgegeven zijn als ‘Groen Groningen’.

Tot 2018 stond de groene ruimte rond Groningen en Haren ook beschreven op een aparte site met routes en gedetailleerde beschrijvingen. Omdat deze site niet meer viel bij te werken en er zo steeds meer onjuiste informatie op stond, is deze link verwijderd. Wie kan bijdragen om (wellicht met gebruikmaking van de ‘oude’ gegevens) routes om te vormen voor de IVN Routes-app, is zeer welkom om zich te melden op ivngroningenharen@gmail.com.