Groene Wegwijzer

In de Groene Wegwijzer geven we je (lokale) tips waarmee je aan de slag kunt om je leefomgeving groener en duurzamer te maken.

Foto: Jan Faber

Voor tuinbezitters

Heb je een tuin? Kijk dan eens op de speciale pagina voor tuinbezitters van het landelijke IVN. Hierop worden regelmatig artikelen geplaatst over hoe je bijvoorbeeld biodiversiteit kunt stimuleren, voor natuurlijke waterafvoer kunt zorgen en hittestress kunt beperken.

Doe een zelfscan

Op de website van Natuur & Milieu staat een zelfscan om te kijken wat je zelf kun doen voor de natuur en het klimaat. Ook vind je hier tips en inspiratie over onderwerpen zoals wonen, reizen, spullen en eten.

Geveltuin aanvragen of boomtuin adopteren

Wil jij ook wonen in een groenere straat? Dan kun je bij de Gemeente Groningen een geveltuin aanvragen of een boom adopteren. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van de gemeente.

Duurzame kaart van Groningen

Op de duurzame kaart van Groningen staan allerlei duurzame initiatieven, van winkels en een kapper tot restaurants. De duurzame kaart is ontwikkeld door de Green Office van de Rijksuniversiteit Groningen. Bezoek hun website om de kaart te bekijken.

Groningen Klimaatbestendig

Op groningenklimaatbestendig.nl heeft de Gemeente Groningen verschillende initiatieven verzameld waaraan je zelf mee kunt doen om de gemeente klimaatbestendiger te maken. Ook kun je een de Bomenmonitor, Hittestresskaart en Wateroverlastkaart bekijken voor de klimaatbestendigheid van jouw straat of buurt.

Tiny Forests in Groningen

Sinds 10 december 2018 heeft de stad Groningen een Tiny Forest! In Gravenburg werd de eerste aangelegd, en drie andere zijn in ontwikkeling. Lees er hier meer over.

Site met routebeschrijvingen

Tot 2018 stond de groene ruimte rond Groningen en Haren ook beschreven op een aparte site met routes en gedetailleerde beschrijvingen. Omdat deze site niet meer viel bij te werken en er zo steeds meer onjuiste informatie op stond, is deze link verwijderd. Wie kan bijdragen om (wellicht met gebruikmaking van de ‘oude’ gegevens) een nieuwe site te maken, is zeer welkom om zich te melden op ivngroningenharen@gmail.com.