Groningen Haren
Landschap
donderdag08sep2022

Jouw favoriete wandel- of fietsroute online op onze website?


Wie graag wandelt en/of fietst, die gebruikt misschien wel de IVN Routes-app. IVN-landelijk biedt afdelingen ook de mogelijkheid om zelf routes gratis beschikbaar te stellen in deze app.

IVN Groningen Haren gaat hier gebruik van maken: we gaan Zelf op pad. We hebben in de gemeente voldoende aantrekkelijke gebieden waar de route-app je zou kunnen begeleiden.

We hebben een klein team bereid gevonden om een en ander technisch te ondersteunen. Maar de inhoud, de fiets-/wandelroutes zelf, daar hebben we onze leden voor nodig. Jullie zijn natuurlijk de kenners van onze gemeente bij uitstek. Heb je een mooie wandeling of fietsroute, vind je het leuk om deze aan te bieden, ben je bereid om daar wat tijd in te steken? Laat het ons dan vooral weten.

Wat we nodig hebben is de route: een inhoudelijke beschrijving van bijvoorbeeld opmerkelijke flora/fauna, goede foto’s en gps-gegevens. Dat lijkt ingewikkeld, maar het valt enorm mee. Overweeg je een route aan te bieden? Neem dan contact met ons op: webbeheer.ivn.groningenharen@gmail.com

Als team zijn we ook zelf bezig om enkele routes geschikt te maken voor de IVN Routes-app. Zo kennen we al jaren zes ecologische wandelingen (Groningen Groene Stad). Recent nam Gerrit Vos contact op over een wandeling in het Louis LeRoy-gebied (Lewenborg) en er is een mooie wandeling in het volkstuincomplex Tuinwijck die we graag als route in de IVN Routes-app aanbieden.