Kinderfeestje in Belevingsbos

Het unieke Belevingsbos (naast de Kinderboerderij) is uitermate geschikt voor het houden van een kinderfeestje. Het bos is voor iedereen vrij toegankelijk, dus u kunt het kinderfeestje gewoon zelf organiseren. Wij verzoeken u vriendelijk het bos hierna schoon achter te laten.

Kinderen kunnen zich helemaal uitleven: in de boomhut, op het blotevoetenpad, klimmen boom of touw, verstoppen in een van de andere hutten, beestjes zoeken, spelen met water en natuurlijk picknicken. Een feestje om nooit te vergeten. 

Spellen bedenken is makkelijker dan u misschien denkt. Scroll naar beneden en download gerust de plaatjes.

Plak bijvoorbeeld foto's op de bovenkant van een eierdoosje van bladeren, vruchten, stukjes schors, e.d.  en speur de items bij elkaar. Hoeveel verschillende bladeren, vruchten, bloemen of stenen kun je vinden?  kinderspeurtocht eierdoosje

Vruchten zijn voedsel voor dieren, dus neem van elk maar een paar mee. Kleine diertjes kun je op je hand houden (stoer als je dat durft) en daarna terugzetten waar ze zijn gevonden. 

Of kijk eens naar deze vogelbingo. Ook heel geschikt in de winter als de vogels niet verstopt zitten tussen de bladeren. 

Vogels zoekenIn de herfst kun je prima paddenstoelen zoeken. Kunnen jullie deze vinden?

kinderspeurtocht paddenstoelenPaddenstoelen zijn belangrijke schakels in de natuur. Ze breken dorre bladeren en takken af tot bruikbaar voedsel voor levende bomen en planten. Ze zijn ook voedsel voor verschillende dieren. Zij zijn blij als u de paddenstoelen laat staan. Bovendien kunnen paddenstoelen voor ons giftig zijn. Een vergissing is bij paddenstoelen snel gemaakt.  Je kunt er wel een foto van maken! Stoot je de paddenstoel per ongeluk om, leg hem dan met de sporen naar beneden op de grond. 

Paddenstoelen

Desgewenst kan een gids de kinderen over de natuur vertellen, mits daar minstens één voor de kinderen bekende volwassene bij is. De kosten voor een gids bedragen € 25,00. Neem voor meer info contact met ons op.