Wandeling voor mensen met visuele beperking

Beleef het Buurserzand tussen Haaksbergen en Enschede op deze wandeling speciaal voor mensen met een visuele beperking.

Op dinsdagmiddag 4 april om 13.30 uur verzorgen de IVN-afdelingen Haaksbergen en Enschede een begeleide natuurwandeling op het Buurserzand.

Hebt u ook zin in een mooie wandeling in een prachtig stuk natuur? Ga dan dinsdag met ons mee! Het Buurserzand is geen zandvlakte maar een prachtig natuurgebied wat onder beheer staat van Natuurmonumenten, met vennen, heide en bossen.

We starten vóór het bezoekerscentrum De Wakel, Stendermolenweg 9, Haaksbergen.
Onder leiding van enkele IVN-natuurgidsen gaan we maximaal 2 uur wandelen en bij verschillende bijzonderheden stilstaan.  Zoals bij de eeuwenoude jeneverbes, bij de klokjesgentiaan, bij de heide, bij het pijpestrootje en bij een eigenaardige grenssteen. Het is lente op 4 april en als we geluk hebben horen we de specht en de geelgors.

Tijdens de wandeling is er een rondleiding in een klein authentiek boerderijtje midden in het natuurgebied: de Bommelas. Het is een Rijksmonument en het is heel bijzonder dat we daar in kunnen. Een deskundige gids van Natuurmonumenten zal over ditlos hoes” de wetenswaardigheden vertellen. U mag overal aan voelen en het ervaren

Na afloop is er gelegenheid tot een gezellig samenzijn in De Wakel, met een kopje koffie/thee en appeltaart (neemt u wat geld mee, want de consumpties zijn voor eigen rekening).
Het bezoekerscentrum De Wakel is niet met het openbaar vervoer te bereiken. Voor degenen die niet op eigen gelegenheid naar deze startlocatie kunnen komen, zullen enkele vrijwilligers met hun auto klaarstaan bij het centraal station in Enschede. Als u zich aanmeldt kunt u aangeven of u zelf bij De Wakel kunt komen of dat u van het vervoersaanbod gebruik wilt maken.

Natuurlijk is uw buddy en/of uw geleidehond ook van harte welkom!
Er zijn, buiten de eigen consumpties, geen kosten verbonden aan deze wandeling. Een donatie aan het IVN wordt op prijs gesteld.

Nieuwsgierig geworden? Meld u zich dan aan vóór 21-03-2023 via het aanmeldingsformulier. U kunt hiervoor bijgaande link gebruiken:
Aanmeldpagina wandeling Buurserzand

N.B. Het aantal deelnemers is beperkt. Bij grote belangstelling zal zo spoedig mogelijk een extra wandeling georganiseerd worden.

Waar
Parkeerplaats Molenbelt-Reeënexcursie Buurserzand
Haaksbergen
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina