Historische wandeling op het Groot Brunink

Donderdag 6 juli is er een historische wandeling op landgoed Groot Brunink. Een bijzonder landgoed aan de zuidkant van Enschede. Met de natuurgidsen van Landschap Overijssel en IVN Enschede ga je op stap en vertellen ze je graag meer over de rijke geschiedenis, de typische Twentse kenmerken en de natuur van het landgoed. En heb je al gehoord van de put op erve Brunink? Verschillende verhalen doen de ronde. Ontdek het zelf tijdens de wandeling bij de put.

Groot Brunink
Van het begin, in 1341, staat het bekend als een Münsters borgleen te Nieborg. Je ziet nog restanten van gracht, hoesstee en Heerenwal.
Het landgoed is bijna 100 hectare en bestaat uit loof- en naaldbossen en houtwallen afgewisseld met weilanden en akkers. Er leven zo’n 58 verschillende soorten vogels, zoals de bosuil, patrijs en diverse soorten spechten. Ook leven er verschillende dieren, denk bijvoorbeeld aan de vos of ree. Welke sporen laten deze dieren achter? Denk daarbij aan uitwerpselen, maar ook de geur. En wie weet komen we de reeën onderweg ook nog tegen.
Door het landgoed stroomt de Bruninksbeek van oost naar west. Een boeiende excursie, waar onze gidsen je meenemen en alles vertellen over de historie van Groot Brunink.

Wanneer?
We organiseren de excursie op 6 juli 2023. De excursie start om 19.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk en verloopt via de website van Landschap Overijssel. Daar vind je ook verdere praktische informatie. Klik hier: Landschap Overijssel

Praktische informatie over de excursie:

  • De excursie gaat door bij minimaal 4 deelnemers.
  • Honden zijn niet toegestaan bij deze excursie (hulphond uitgezonderd).
  • De wandeling is ongeveer 5 kilometer.
  • Je hoeft geen ticket te printen, de gidsen hebben een deelnemerslijst.
  • Heb je een vraag of lukt het aanmelden niet? Neem dan contact met ons op:
Waar
Groot Brunink
Groot Bruninklaan
7544 RP Enschede
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Kosten € 0,- voor leden / € 5,- voor niet-leden
  • Maximaal aantal deelnemers: 20
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina