Waarnemingen Omgeving Eelde-Paterswolde

Actuele (vogel)waarnemingen die via de site waarneming.nl in de omgeving van Eelde-Paterswolde zijn gedaan vindt u door te klikken op:

 

WAARNEMING.NL OMGEVING EELDE-PATERSWOLDE

 

Deze lijst wordt in de loop van de dag steeds ververst.

Wie regelmatig op de site kijkt, krijgt een goed beeld van leuke soorten in ons gebied en waar ze precies zijn te vinden. Behalve vogels zijn ook waarnemingen van andere diergroepen en planten te raadplegen; klik dan op “soortgroep” en selecteer wat je wilt zien.

ivn_drvu_wb_ _grutto_met_jong_2

Door een soort aan te klikken kun je op een bijbehorend kaartje zien waar precies de waarneming is gedaan en welke bijzonderheden er eventueel worden vermeld. Ook foto’s en geluidsopnamen worden vaak bijgevoegd.

kleine_vuurvlinder_op_margriet_s0013067

Zeldzaamheden vallen meteen op door de rode kleur waarin de waarneming is vermeld. Onder het tabblad “Overzichten” vind je de gebieden binnen de grenzen van de regio. Hier kun je per gebied de waarnemingen (ook foto’s enz.) uitselecteren. Wil je ook “buiten” onze regio kijken (of waarnemingen invoeren), klik dan rechtstreeks op http://www.waarneming.nl 

Heel leuk voor jezelf maar ook voor anderen is om zelf je waarnemingen via deze site te vermelden en er eventueel foto’s bij te plaatsen. Enkele leden van ons doen dit al in meerdere of mindere mate. Als je voor de eerste keer een waarneming invoert word je gevraagd je te registreren. Elke keer als je daarna inlogt zie je naast allerlei tabbladen om te raadplegen een exclusief tabblad “mijn waarnemingen” verschijnen, een overzicht van alles wat je ooit hebt geplaatst.

Het is ook mogelijk eigen waarnemingen via email aan mij op te sturen. Deze worden dan onder de naam “IVN Eelde” geplaatst. Vermeld wel plaats (zo nauwkeurig mogelijk) en datum.

ivn_drvu_wb_ _warv_pad_2

Als je regelmatig op de site wilt kijken is het handig om een snelkoppeling op je bureaublad te plaatsen.

Wie nadere informatie wil, kan altijd bij mij terecht.

Martin Hols

Regiomoderator IVN Eelde

Hoofdfoto: Algemene bibliotheek IVN