Vlinderkampje

De leden van de werkgroep Vlinderkampje zorgen ervoor dat vlinders en andere insecten een aantrekkelijke plaats hebben voor voortplanting en overwintering. Ook dragen ze kennis over vlinders en andere insecten over aan jong en oud.

Iedereen die zich aan de regels houdt, is van harte welkom op het Vlinderkampje. De regels zijn niet moeilijk, het zijn normale gedragsregels die ook gelden als je bij iemand op bezoek gaat.
Helaas wordt het Vlinderkampje de laatste tijd bezocht door mensen die zich niet aan de regels houden, er worden vernielingen aangericht, meubilair verplaatst en  rotzooi achtergelaten.
Om de politie de bevoegdheid te geven om hiertegen op te kunnen treden is het bekende blauwe bord met daarop Verboden Toegang voor onbevoegden art. 461 W.v.S. bij de ingang aangebracht.

Voor alle overige mensen geldt dus: als je je aan  de regels houdt , ben je van harte welkom om te genieten van al het moois dat het Vlinderkampje nu biedt en om er te relaxen.

Het Vlinderkampje ligt op een zonnige plek bij landgoed De Duinen ten oosten van de parkeerplaats van Lemferdinge.

Hier zijn jarenlang  vaste planten gekweekt, maar de kweker hild ermee op en het IVN kreeg van de eigenaar (Natuurmonumenten) de mogelijkheid een ecologische en educatieve invulling aan het terrein te geven. Sinds najaar 2006 is een enthousiaste groep mensen bezig de vlinder- en heemtuin steeds beter te maken.

De werkgroep houdt zich bij het beheer aan de coronaregels van het RIVM. 

Contactpersonen: Tineke van den Berg tel. 050-3094337 en Jille Eilander tel.050-3091918

Educatie

Sinds voorjaar 2011 komen in mei/juni  groepen 3 en 4 van de basisscholen uit Eelde en Paterswolde op excursie. In samenwerking met het IVN consulentschap bieden we de kinderen in een uur een gevarieerd programma aan.

Omdat het Vlinderkampje al meer dan tien jaar bestaat is het tweede lustrum gevierd met een open dag. Een  verslag van de open dag vindt u hier.

Foto: Algemene bibliotheek IVN