Nacht van de Nacht – Avondwandeling bij De Vilt, Beugen

Op zaterdag 4 november wandelen de gidsen van IVN de Maasvallei met je over De Vilt bij Beugen, om je te laten ervaren hoe het is om in de nachtelijke uren de natuur te beleven. Als het donker is staan de zintuigen: reuk, gehoor, gevoel en zicht op scherp. Je gaat beter luisteren, je hoort wat ritselen, is het een das misschien of iets anders? Spannend. We nemen de tijd om de nachtelijke geluiden in ons op te nemen. De Vilt is een rustplek voor grote groepen ganzen, we willen ze niet verstoren maar het massaal opvliegen van de ganzen in het donker is een geweldige belevenis. Welke nachtdieren komen er tevoorschijn en hoe vinden zij hun weg in het donker?

Het is laatste kwartier, halve maan en hopelijk is het een heldere avond zodat we u kunnen wijzen op de dan aanwezige sterren en planeten. De sterrenhemel verschuilt zich steeds meer achter een deken van licht. Dat komt omdat er enorm veel licht de lucht in schijnt, Nederland is een van de lichtste landen ter wereld. Op de Vilt zal het gelukkig nog wel redelijk donker zijn. Halverwege de wandeling staan telescopen opgesteld om naar de sterren en de maan te kijken.

Erwtensoep

Bij het gezellige kampvuur wordt je een kop erwtensoep aangeboden. De wandeling duurt 2 tot 2½ uur, kleed je warm en draag goede wandelschoenen. Neem je verrekijker mee maar geen zaklamp, de gids heeft een zaklamp maar die zal er zo weinig mogelijk gebruik van maken zodat je echte duisternis beleeft. Ook de hond moet thuisblijven. De kosten bedragen € 2,50 per persoon, graag gepast en contant.

 

Aanmelden is verplicht via onderstaand formulier. Startplaats is de parkeerplaats aan de Moerbaan. De vertrektijden variëren van 19:00 via 19:15 tot 19:30u.

Aanmelden kan tot zaterdagmiddag 4 november tot 12:00 uur. Na aanmelding krijgt u een bevestiging van uw aanmelding. Is het niet mogelijk op dat tijdstip, omdat het maximale aantal deelnemers al is bereikt, dan wordt contact opgenomen voor een andere starttijd, mits er nog ruimte is.

Waar
Het informatiebord aan de Moerbaan bij De Vilt, Beugen
Moerbaan
5835 Beugen
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: € 2,50, gepast en contant te voldoen
  • Aanmelden verplicht: Ja

Marjo Simons

Coördinator gidsen De Maasvallei Excursiewerkgroep

Ontdek meer over

Deel deze pagina