De Maasvallei
Bomen & Struiken
Op
donderdag10nov202220:00

't Is maar een berk - lezing door Gerard Compiet

In Het Kruispunt te Beugen

Maar liefst zo’n 80 berkensoorten komen er in de gematigde en koude streken op het noordelijk halfrond voor. In onze contreien betreft het vooral de ruwe en de zachte berk. Wat zijn de verschillen tussen deze soorten? De berk trekt niet alleen allerlei vogelsoorten, maar ook tal van insecten, waaronder galvormers en mineerders. Ze gebruiken de boom als voedselbron. Verder kijken we naar paddenstoelen, mossen en korstmossen die aan de berk gelieerd zijn. Maar ook de mens laat zich in deze niet onbetuigd. Door de eeuwen heen wist hij een dankbaar gebruik van de boom te maken. Hij schreef teksten op zijn bast, maakte van de takken heksenbezems en van het berkensap haarwater en berkenwijn. 

De lezing wordt gegeven door Gerard Compiet. Hij heeft meerdere lezingen en cursussen voor onze vereniging - IVN De Maasvallei - verzorgd, daarnaast is hij een veelzijdig natuurfotograaf.  

 Heb je belangstelling voor deze lezing op donderdag 10 november? Meld je aan vóór 8 november bij A. Aben, tel. 0485-383207, of via ivndemaasvallei_educatie@outlook.com. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in MFC Het Kruispunt, Kerkplein 6 in Beugen.     

Algemene informatie

donderdag 10 november 2022 - 20:00
Locatie: 
MFC Het Kruispunt
Kerkplein 6
5835 AT Beugen
Nederland
Google Maps image