De Maasvallei
Bloemen & Planten
Vanaf
donderdag22sep202220:00

Kennismaken met Mossen

Mini-cursus met excursie

In september verzorgen Jan Kersten en Riek van den Bosch voor IVN De Maasvallei een korte cursus ‘Kennismaking met mossen’. Het doel van deze cursus is inzicht verkrijgen in de verschillende groepen van mossen, zelf aan deslag met verschillende soorten mossen en ze tijdens de excursie opzoeken in hun natuurlijke omgeving.

De cursus bestaat daarmee uit een les binnen op donderdag 22 september en de zaterdag daarop een excursie. De binnenles begint met een inleiding met behulp van een PowerPointpresentatie. Hierin wordt uitleg gegeven over de kenmerken van verschillende groepen van mossen zoals hauwmossen, levermossen en bladmossen. Daarna komt de onderverdeling binnen deze groepen aan de orde.

Na de pauze is de opdracht dan om een aantal mossen op naam te brengen. Daarbij gebruik je een determinatietabel, een stereomicroscoop, petrischaaltjes, pincetten en pipetten. Hoe dat moet, krijg je natuurlijk uitgelegd.

Tijdens de excursie proberen we vooral voorbeelden van de verschillende groepen van mossen te vinden en besteden dan gezamenlijk aandacht aan hun kenmerken. Het is handig als je daarvoor een loep met een vergroting van 8 á 10x kunt meenemen.

Voor deze mini-cursus kun je je aanmelden bij Angeline Aben, tel. 0485-383207, of via mail: ivndemaasvallei_educatie@outlook.com. Aanmelden kan tot 12 september.

De binnenles vindt plaats in Het Natuurpalet, De Raetsingel 5, in Boxmeer en begint om 20.00 uur. De plaats en aanvang van de excursie wordt tijdens de lesavond bekend gemaakt.

Algemene informatie

donderdag 22 september 2022 - 20:00 tot zaterdag 24 september 2022 - 00:00
Locatie: 
Het Natuurpalet
De Raetsingel 5
5831 KC Boxmeer
Nederland
Google Maps image