Bernheze
Voor IVN leden
maandag22nov2021

Online informatiebijeenkomst educatieve voedselbosjes

VoedselbosjeUitnodiging: Online informatiebijeenkomst educatieve
voedselbosjes  

 


6 december, 19.30u-21.00u

 

Planten, oogsten, klaarmaken en proeven uit de natuur. Dat kan tegenwoordig op je eigen schoolplein! Dat doen we met het IVN-programma educatieve voedselbosjes. Het eerste Brabantse voedselbosje is in 2020 aangeplant samen met IVN Geldrop. Dat smaakt naar meer!
We willen IVN-afdelingen, in het bijzonder scholenwerkgroepen en natuurbeheergroepen, uitnodigen om samen met kinderen en IVN Brabant nog veel meer voedselbosjes te realiseren.


Wat is een Voedselbosje?

Een IVN Voedselbosje is een aangelegd bosje van 30 m2 bestaande uit (deels) eetbare planten, struiken en bomen. Niet alleen planten we het Voedselbosje aan, ook leren kinderen hoe planten verzorgd moeten worden en hoe je kunt oogsten uit het bosje.


Iets voor jou?


Er staan al veel scholen en kinderopvanglocaties te trappelen om ook aan de slag te gaan. Vanuit provinciale middelen is er cofinanciering beschikbaar om nog meer locaties een educatief voedselbosje aan te bieden. Wil jij ook met dit leuke product aan de slag in jouw werkgebied door samen lokaal te werven, de juiste locatie te vinden en vooral te gaan planten en kinderen de natuur te laten beleven? Sluit dan aan bij deze online informatiebijeenkomst.


Wie, wat, waar, wanneer?


Maandag 6 december vindt er van 19.30u tot 21.00u een online bijeenkomst via Zoom plaats.
We praten je bij over de ontwikkeling van educatieve voedselbosjes in Noord-Brabant en we gaan in op de aanpak, welke inzet van een afdeling gevraagd wordt en welke ondersteuning je van IVN Brabant mag verwachten. Annick Missotten van IVN Geldrop licht haar ervaring toe met de realisatie van het eerste Brabantse voedselbosje.


Aanmelden


Graag per deelnemer aanmelden voor de online bijeenkomst via het aanmeldformulier op de IVN website. Wanneer u wel interesse heeft, maar niet in de gelegenheid bent op 6 december, geef dit dan ook aan op het formulier, dan sturen wij de informatie per mail.

Hartelijke groeten en graag tot ziens op 6 december,
mede namens Daniek Bosch, Robbert Hesen, Annick Missotten,

Marieke Wingens
Projectleider Kind & Natuur IVN Brabant & Limburg