Welkom

IVN Beekdaelen-Schinnen is een zelfstandige en actieve afdeling van de landelijke vereniging IVN, met als doelstelling: natuurbescherming, educatie en duurzaamheid. IVN Beekdaelen-Schinnen huldigt de opvatting dat de natuur niet van ons is en dat wij er respectvol mee moeten omgaan om zo het natuurlijke evenwicht tussen mens en natuur in stand te houden!

IVN Beekdaelen-Schinnen wil vooral de inwoners van de kerkdorpen Amstenrade, Doenrade, Oirsbeek, Puth, Schinnen en Sweikhuizen van de gemeente Beekdaelen actief betrekken bij de natuur en de landschappelijke omgeving onder het motto “natuur dichtbij”! Omdat deze kerkdorpen gelegen zijn tussen aan de ene zijde de oostelijke mijnstreek en aan de andere zijde de westelijk mijnstreek, fungeert het als een natuurlijke buffer met veel groen en mooie wandelmogelijkheden.

IVN Beekdaelen-Schinnen werkt nauw samen met de gemeentelijke overheid en met de landschapsorganisaties Natuurmonumenten en Limburgs Landschap. Ook met Bodemzorg, de beheerder van het natuurgebied Beukenberg, en het Waterschap Limburg wordt goed samengewerkt. Door deze samenwerking hoopt men bij de start van projecten betrokken te worden zodat IVN Beekdaelen-Schinnen het motto “Natuur dichtbij” kan waarmaken.

Via de diverse werkgroepen en activiteiten is IVN Beekdaelen-Schinnen goed zichtbaar voor de inwoners van de kerkdorpen Amstenrade, Doenrade, Oirsbeek, Puth, Schinnen en Sweikhuizen. Al onze activiteiten kunt u terugvinden in het overzicht van het jaarprogramma 2023 en uitgebreid verder op deze website.

IVN Beekdaelen-Schinnen heeft een eigen lokaal dat een uitnodigende uitstraling heeft. Gelegen  aan de Burgemeester Pijlsstraat 1d te Schinnen is het gemakkelijk te vinden (naast de brandweerkazerne). Er is ruime parkeergelegenheid en het NS-station ligt op loopafstand. Het lokaal is bijzonder geschikt voor het geven van lessen en cursussen en het houden van (dia)lezingen voor maximaal 50 personen. Informatie hierover kunt u inwinnen bij John van Heur, 046 – 443 38 48.

IVN Beekdaelen – Schinnen heeft ook een eigen Facebook – pagina met daarop regelmatig nieuwe foto’s, filmpjes of weetjes uit de natuur:

Facebook