Asten-Someren
Recreatie
zondag18apr2021

IVN Natuurgidsen opleiding

Ben jij ook “IVoor Natuur” en wil je meer over natuur leren en dit ook met anderen delen ? Meld je dan aan voor de Natuurgidsenopleiding!

Tijdens de Natuurgidsenopleiding word je opgeleid tot een “allround” IVN-er, die voor verschillende doelgroepen inzetbaar is met verschillende werkvormen op het gebied van Natuur- en Milieueducatie en Duurzaamheid.

Deze kaderopleiding van het IVN duurt ongeveer 1 jaar en 9 maanden, start in januari 2022 en is bedoeld voor iedereen die zich actief wil inzetten voor de natuur.

In ongeveer 50 lessen doe je kennis en vaardigheden op om “groene” activiteiten te organiseren en te begeleiden.

Focus tijdens deze cursus gaat uit naar hart, hoofd en handen. Behalve genieten van de natuur, leer je meer over plant, dier en landschap maar ben je ook regelmatig praktisch bezig.

Om de week heb je op de dinsdagavond theorie en op de zaterdagochtend praktijkles of excursies.

De opleiding vraagt om veel eigen inzet, naast aanwezigheid tijdens de lessen moet je denken aan zo’n 6 uur per week studiebelasting.

Heb je interesse? Informeer dan bij Jack Feijen (tel. 0638163610) of Diana Vossen (mail  diana.vossen@kpnmail.nl)

Een informatieavond over deze natuurgidsenopleiding volgt nog eind september dit jaar. Houdt onze aankondiging in de gaten.

Meer inhoudelijke informatie over deze opleiding kun je ook terugvinden op de site van het landelijke IVN. De Natuurgidsenopleiding volgen | IVN

De organiserende afdelingen  IVN Geldrop, IVN Heeze-Leende, IVN Nuenen, IVN Helmond, IVN Laarbeek en IVN Asten-Someren.