Ontdek De Berken en de Astense Aa

Gidsen van IVN Asten-Someren wandelen samen met u door de Berken en het natuurgebied Astense Aa; wellicht het mooiste natuurgebied van Asten.

Tijdens de wandeling willen zij aandacht besteden aan het moois wat de natuur in deze tijd van het jaar te bieden heeft. Hierbij kunnen we denken aan planten maar ook allerlei dieren zoals vlinders, libellen, andere insecten en ook zoogdieren.

Ook op negatieve ontwikkelingen in het gebied zal de aandacht gevestigd worden. De verloedering zien we o.a. aan de illegale stortingen van allerlei afval wat ook een nieuwe populatie van Japanse duizendknoop tot gevolg heeft gehad. De Japanse duizendknoop is, door zijn enorme woekeringskracht, de schrik van alle natuurbeheerders.

Bij deze wandeling mag iedereen aansluiten.

Thema van de wandeling: Alles wat groeit en bloeit en ons steeds weer boeit.

De wandeling start vanaf de ingang van natuurgebied de Berken. Hiervoor rijdt u de Busserdijk en later de Berken uit. Zodra u in het bos komt wordt het pad een zandpad. Na circa 100-150 meter is er aan uw linkerzijde een slagboom. Dit is de ingang van het natuurgebied en het begin van de excursie.

Starkriet
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina