Leren over natuur

Maandelijkse doe-opdrachtDe natuur (of de wildernis) is de ‘natuurlijke’ omgeving die al dan niet is aangetast of aangepast voor en door de mens. Voorbeelden zijn de bossen, heides en vennen rondom onze bewoonde wereld. Maar ook de parken, groenstroken en verwilderde (sier)tuinen in ons bebouwd gebied. Het domein van de wilde beesten dus. De netjes bijgehouden een aangeharkte tuinen met vaak planten die oorspronkelijk niet in Nederland voorkomen wordt in zijn algemeenheid niet beschouwd als natuur.

Cursussen

IVN heeft het meest diverse en lokale aanbod van natuurcursussen in Nederland. Laagdrempelig, inhoudelijk sterk, leerzaam, persoonlijk en leuk om te doen. Van workshops en mini-cursussen van één theorieles en een excursie tot langere cursussen van meerdere maanden. Over de natuur of over hoe je anderen mee kunt nemen naar buiten. De keuze is reuze. Met de knop hieronder kom je bij ons totaalaanbod. 

Maandelijkse DOE-opdracht

Om, wanneer u daar zin en tijd voor heeft, iets meer van de natuur te kunnen genieten en leren hebben wij voor iedere maand een doe-opdracht bedacht, welke aansluit bij de periode van het jaar. Iedere maand een hele andere opdracht en voor iedereen wat wils.

Natuurgebieden in de buurt

In en rondom de gemeenten Asten en Someren zijn diverse natuurgebieden gelegen met elk hun eigen karakter.

De komende maanden wordt er gewerkt aan het aanbieden van enkele GPS-wandelingen per natuurgebied.

Heb je zelf een leuke en interessante wandeling? In de nabije toekomst komt er een formulier waar iedereen zijn/haar wandeling kan indienen. Wij zullen deze beoordelen en kijken of wij deze op de website kunnen plaatsen.

Kennisbank

Binnen onze IVN afdeling is heel veel kennis aanwezig. Om deze kennis te behouden voor de toekomst zijn hier enkele documenten gedeeld.

Nog in ontwikkeling