Apeldoorn
Natuur
Op
donderdag13jul201719:30

Zomeravondwandeling Park Zuidbroek

Het meest natuurlijke park van Apeldoorn

Op donderdagavond 13 juli gaat de natuurwandeling van IVN afdeling Apeldoorn door Park Zuidbroek. De start is om 19.30 uur aan de van Isendoornlaan. Vanaf de Terwoldseweg verwijzen borden naar het  beginpunt.

fotoarchief IVN-Apeldoorn foto:Y.ZwikkerPark Zuidbroek, het park dat het laatst gereed gekomen is,  is een heel ander park dan alle andere parken in Apeldoorn. Het is een groene schakel tussen Zevenhuizen en Zuidbroek, maar heeft ook verbindingen met het natuurontwikkelingsgebied Het Drostendal aan de andere kant van de A50.  In zeker een derde van het park krijgt de natuur ruime kansen dankzij onder andere rietkragen, mossenveldjes, bomen en bosjes en waterlopen.Mossenveld

Natuurgidsen vertellen belangstellenden over de geschiedenis van dit gebied en welke dieren en planten er voorkomen. Ook de eco-bosjes liggen langs de route evenals de boomgaarden en de vistrappen.

Bekijk/Download hier de kaart met voorkomende planten: Park Zuidbroek - zomerflora

 

Algemene informatie

donderdag 13 juli 2017 - 19:30
Locatie: 
Van Isendoornlaan ter hoogte van No 192 bij de achteringang van de stadsakkers. IVN pijlen wijzen de weg. Apeldoorn
Nederland
Extra Informatie: 

Opgave voor de ongeveer twee uur durende wandeling is niet nodig. IVN-leden/vrienden kunnen gratis mee. Niet leden betalen € 2,- per persoon.

Google Maps image