Bomen en struiken

Vrijdag 10 maart NL.Doet bij het IVN en rondom het bezoekerscentrum De Veenweiden

Alphen aan den Rijn 10 maart 2023

Vrijwilligers zetten zich in op een bij het Oranjefonds aangemeld project. En Rebecca Vermeulen, docent van deze klas, heeft deze klas speciaal aangemeld als groep.

Het is koud en nat, de gevoelstemperatuur is rond de 3 graden, maar toch meldden 19 kanjers van het Groene Hart Leerpark (klas L2G) zich vandaag!. Zij hebben zich ingezet om de nieuwe moestuinbakken met aarde te vullen en een aantal paden van schelpen te voorzien. Maar ook werden de hazelaars en de wilgen geknot.

 

De witte sneakers zagen er naar afloop niet meer uit. Een aantal was zo verstandig om toch laarzen aan te doen.

Respect voor al deze jongeren die zich zonder morren hebben ingezet om werk te doen waar de tuinploeg anders drie werkochtenden mee bezig zouden zijn.

 

 

 

 

Samenwerken dat is het devies van vandaag. En let op elkaar! Werken met zagen, snoeischaren en grote spades is niet zonder gevaar. Gelukkig hoefde er geen pleister geplakt te worden.

Om even over 10 uur lekker naar binnen voor warme chocomelk met slagroom en wat lekkers erbij. Tenslotte moet dit werken ook een feestje zijn.

Dank zij het Oranjefonds, de gemeente Alphen aan den Rijn en Aannemer Roy Schouten en natuurlijk de tuinploeg was dit allemaal mogelijk.

En twee van de leerlingen hebben zich aangemeld bij de tuingroep om te komen werken!

Gerda Bonninga

Ontdek meer over

Deel deze pagina