Vogelwerkgroep Koudekerk/Hazerswoude e.o.

IVN Alphen aan den Rijn werkt nauw samen met de Vogelwerkgroep Koudekerk/Hazerswoude e.e.

Met het oogmerk de vogelstand te bevorderen verzamelen en verspreiden de leden van “de Vogelwerkgroep Koudekerk / Hazerswoude e.o.” kennis over vogels, zijn haar leden actief met landschapsbeheer en vogelbescherming – sinds 1980-, en genieten ze van vogels.

De verenigingstatuten benadrukken het “werkgroep”karakter en vraagt om inzet van de leden in werkgroepen. Denk daarbij aan activiteiten zoals: landschapsbeheer, weidevogelbeheer, het plaatsen van nestkasten en -vlotjes, wintertellingen en broedvogel-inventarisaties. De leden van de VWG brengen bij formele instanties met de verzamelde kennis de vogelbelangen onder de aandacht.

Hieronder de uitnodiging van Jikke Lont om naar de Crizeepolder op excursie te gaan.

Graag aanmelden bij excursies@vogelsrijnwoude.nl tot uiterlijk donderdag 21 april .

 

 Dit keer gaan we eindelijk naar de Crizeepolder, dat ben ik al een paar jaar van plan maar het lukte niet eerder omdat het eerst te nat was nadat het had gesneeuwd en daarna door de Coronaperikelen.

 

De Crizeepolder is een uniek getijdegebied en ligt langs de rivier de Noord, dus twee keer per dag stijgt en zakt het water ongeveer één meter, we hopen hier heel wat vogels te zien.

Het gebied is niet zo groot dus kunnen we ook nog naar een andere interessante  plek daar in de buurt: de Carnisse Grienden die aan de Oude Maas liggen.

De griendcultuur is vele jaren oud, de Rhoonse en Carnisse Grienden behoren tot de laatst overgebleven getijdegrienden.

Kenmerkend is de grote rijkdom aan planten en dieren en aangezien de grienden buitendijks liggen  staat dit gebied ook onder invloed van de getijdewerking van de zee.

We moeten wel een eindje lopen maar je kunt ook halverwege omkeren, richting auto.

We vertrekken weer, zoals gebruikelijk vanaf Rijndijk 312 , Hazerswoude Rijndijk, vertrektijd  08.00 uur.

Als iedereen die liever niet zelf rijdt een plekje heeft gevonden bij iemand in de auto kunnen we vertrekken.

Om ongeveer 17.00 uur  zijn we weer terug aan de Rijndijk.

 

BEZOEK OOK DE EIGEN WEBSITE VAN DE VOGELWERKGROEP