Vogels

Werkgroep Vogels is momenteel niet aktief.

De vogelwerkgroep houdt zich bezig met diverse activiteiten op het gebied van vogels. Belangstelling voor en het herkennen van vogels staan hierbij voor op. De vogelwerkgroep is voor iedereen toegankelijk: beginners of kenners… iedereen is van harte welkom.

 

Onderstaande lijst geeft een kleine impressie van de acitiviteiten van deze werkgroep:

Excursies
De vogelwerkgroep gaat op reguliere basis naar interessante vogelgebieden. De keuze voor het gebied wordt natuurlijk beinvloed door het jaargetijde, maar de gebieden kunnen zowel dichtbij als wat verder weg zijn.

Tellingen
De vogelwerkgroep verzorgt ieder jaar de wintertellingen en de ganzen- en zwanentellingen voor het WAD en voor het Sovon. Het telgebied ligt rond de Hunze, dus elk jaar zijn er prachtige groepen ganzen en zwanen te zien. Maar ook andere wintergasten zoals koperwiek, kramsvogel en zelfs de slechtvalk laten zich zien.

Cursussen
De vogelwerkgroep verzorgt cursus voor beginners en kenners. Alles wat relatie heeft met vogels kan hierbij aan bod komen. Zo zijn er cursussen geweest voor het herkennen van vogels rond het huis en in de omgeving. Hierbij was er ook aandacht voor de zang.

Belangstelling? Ook een keer mee? Neem contact op met de coördinator van de vogelwerkgroep.

Contact Vogel werkgroep:Klik dan hier.

Nieuwsgierig naar vogelwaarnemingen in onze gemeente: kijk eens naar deze site. U kunt natuurlijk ook uw eigen waarnemingen doorgeven.

http://waarneming.nl/index.php