Aanpak groep Vogels

 

De vogel aanpakkers houden zich bezig met diverse activiteiten op het gebied van vogels. Belangstelling voor en het herkennen van vogels staan hierbij voor op. De vogel aanpak groep is voor iedereen toegankelijk: beginners of kenners iedereen is van harte welkom.

Onderstaande lijst geeft een kleine impressie van de acitiviteiten van deze doeners :

Excursies
De vogelgroep gaat op reguliere basis naar interessante vogelgebieden. De keuze voor het gebied wordt natuurlijk beïnvloed door het jaargetijde, maar de gebieden kunnen zowel dichtbij als wat verder weg zijn.

Tellingen
De vogelgroep verzorgt ieder jaar de wintertellingen en de ganzen- en zwanentellingen voor het WAD en voor het Sovon. Het telgebied ligt rond de Hunze, dus elk jaar zijn er prachtige groepen ganzen en zwanen te zien. Maar ook andere wintergasten zoals koperwiek, kramsvogel en zelfs de slechtvalk laten zich zien.

Cursussen
De vogel aanpak groep verzorgt cursus voor beginners en kenners. Alles wat relatie heeft met vogels kan hierbij aan bod komen. Zo zijn er cursussen geweest voor het herkennen van vogels rond het huis en in de omgeving. Hierbij was er ook aandacht voor de zang.

Wil jij onze nieuwe coördinator worden ?

Heeft u interesse of vragen over de Vogel werkgroep Email dan naar:  info@ivnaaenhunze.nl

Wilt u een vogelwaarneming doorgeven dat kan via deze  Link