Aa & Hunze

Welkom bij IVN de afdeling Aa en Hunze, gelegen in één van de mooiste natuurgebieden van Drenthe. De natuur hier is zo bijzonder door de grote verscheidenheid, bestaande uit gemengd bosgebied, mooie rietoevers, heide- en veengebieden. Beekdalen met daardoor planten en dieren die deze verschillende biotopen nodig hebben voor hun bestaan.

De Drentsche Aa is een duizenden jaren oude beek die voor een groot deel zijn oorspronkelijke meanderende loop heeft behouden en wel 28 kilometer lang is. Samen met rivier de Hunze stromen ze door het landschap waar dit gebied naar vernoemd is. Niet te vergeten de gletsjerkuilen uit de ijstijd en de archeologische elementen zoals grafheuvels en hunebedden die alles nog een extra dimensie geven.

Om  jongeren  de natuur te laten ervaren en informatie door te geven over de planten- en dierenwereld. Door verwondering, beleving.

Er zijn verschillende werkgroepen waarbij je kunt aansluiten.

Bij het lidmaatschap heeft u toegang tot alle lezingen en georganiseerde activiteiten. Ook ontvangt u elke maand de Nieuwsbrief en vier keer per jaar het kleurrijke blad Mens en Natuur van IVN.

Jouw ervaring is een welkome aanwinst voor onze vereniging. Sluit je aan en doe mee. Email naar:  info@ivnaaenhunze.nl  of vul het  lidmaatschapsformulier  in dan nemen wij contact met je op.

Welkom namens alle leden van IVN Aa en Hunze

Wandel en Fiets routes