Wat zijn IVN Natuurouders?

IVN Natuurouders zijn ouders, grootouders of andere volwassenen die een grote betrokkenheid hebben bij wat hun (klein)kind op school leert, en die het leuk én zinvol vinden om samen met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur. Zij volgen de IVN Natuuroudercursus om daarna de leerkrachten te ondersteunen bij natuureducatie op school.

IVN Natuurouder worden

Voor leerkrachten

Zou jij ook vaker naar buiten willen met de klas? Volgens leerkrachten is de ideale verhouding voor leerlingen 75% binnenles en 25% buitenles. In werkelijkheid ligt de verhouding gemiddeld op 99,5% binnen en 0,5% buiten. Tweederde van alle leerkrachten zou vaker buiten les willen geven, maar vindt het lastig te organiseren (DUO Onderwijsonderzoek, 2016). IVN Natuurouders helpen je daarbij! Natuurouders zijn (groot)ouders en andere enthousiaste vrijwilligers die leerkrachten assisteren bij het natuuronderwijs op school, en vooral buiten!

De Natuuroudercursus geven

Ouderparticipatie

“Natuurouders vormen de voorhoede van de participatie. Want ga maar na: zij zorgen voor natuur, voor hun (klein)kinderen én voor beter natuuronderwijs en een groenere school. Een investering in de kwaliteit van de samenleving!”

Quote van Marten Wiersma, eerste projectleider Natuurouders IVN Zeeland

Voor gemeenten

Geïnteresseerd om IVN Natuurouders in uw gemeente op te leiden? Neem contact met ons op via cursushuis@ivn.nl, dan bespreken we samen wat er mogelijk is.