FAQ - Organisatie & PR

Hoe organiseer je ModderDag?

Om je op weg te helpen hebben we diverse ModderDag materialen ontwikkeld met suggesties voor activiteiten voor de verschillende leeftijdsgroepen. En een praktisch draaiboek dat je kunt gebruiken ter voorbereiding op ModderDag. Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestigingsmail met daarin de link naar het ondersteunende materiaal.

Wanneer is ModderDag?

De International Mud Day is officieel ieder jaar op 29 juni. In 2024 valt deze datum op een zaterdag, waardoor aankomende ModderDag wordt gehouden op vrijdag 28 juni 2024, zet hem vast in je agenda! Je kan er uiteraard ook voor kiezen ModderDag op een van de omliggende dagen te vieren, of om er een ModderWeek van te maken.

Kun je ondersteuning krijgen bij de organisatie?

ModderDag organiseert iedere locatie in principe zelfstandig. Als school, gastouder, kinderdagverblijf, BSO, bezoekerscentrum: iedereen die het spelen van kinderen in de natuur belangrijk vindt, kan zich aansluiten bij ModderDag. Natuurlijk kun je je vragen, die je hier nog niet beantwoord ziet, stellen via info@ivn.nl.

Waar bestel ik ModderDag materialen?

In de IVN Webwinkel bestel je alle materialen voor natuureducatie binnen en buiten. Van onderwijsmateriaal tot natuurboeken en van ontdekkisten tot schepjes. Ook je materialen voor een succesvolle ModderDag bestel je hier. In de ModderDag materialen vind je de kortingscode speciaal voor ModderDag deelnemers waarmee je 10% korting krijgt op je bestelling. Ga naar de IVN Webwinkel.

Wil je de digitale ModderDag materialen ontvangen, meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Hoe kom ik aan PR-materiaal?

Na aanmelding ontvang je automatisch een mail met daarin de link naar het ondersteunende materiaal. Hierin vind je onder meer een voorbeeld persbericht om naar lokale media te sturen en voorbeeldberichten voor jouw website, nieuwsbrief en social media. Het enige wat je hoeft te doen, is de berichten aanpassen aan jouw situatie en locatie.

Hoe kom ik aan ModderDag posters?

Meer informatie volgt in het voorjaar van 2024.

De ModderDag poster wordt na aanmelding digitaal beschikbaar gesteld. In de bevestigingsmail vind je de link naar de materialen met o.a. de poster in zowel A3 als A4 formaat. Je kunt de ModderDag poster zelf printen of laten afdrukken.

Waar kan ik terecht met persvragen?

Neem voor persvragen contact op met Marjolein van der Gaag, persvoorlichter IVN, via 06 2237 7757 of pers@ivn.nl. Let op! Deze gegevens zijn uitsluitend bedoeld voor journalisten en redacties.