Ons aanbod voor maatschappelijke opvang- of zorglocaties

In de afgelopen jaren heeft IVN de nodige ervaring opgedaan in het inzetten van natuur en natuurbeleving binnen de de maatschappelijk opvang. In het programma ‘Huisje, Boompje, Beestje’ ondersteunt IVN gezinnen met de inzet van natuur om sneller te herstellen of tot rust te komen. Ons aanbod leent zich ook voor inzet in de jeugdzorg.

Succesvolle producten

Op basis van de ervaring binnen Huisje, Boompje, Beestje hebben we een set van succesvolle producten ontwikkeld. Ons aanbod omvat het bieden en beleven van fysieke vergroening, groene activiteiten, het betrekken van de buurt en het trainen van medewerkers.

Accepteer cookies

Overzicht successen opvanglocatie de Terp

Sinds 2018 hebben Perspektief en IVN Natuureducatie de handen ineen geslagen om samen te zorgen voor een duurzame inzet van natuur- op de opvanglocatie De Terp. Deze digitale plaat geeft in vogelvlucht een overzicht van de resultaten, successen en aanpak.

Productenoverzicht

Activiteitenprogramma

IVN ondersteunt in het opzetten van geborgde natuuractiviteiten, cliënten kunnen hierdoor op structurele basis de bewezen positieve effecten van natuur ervaren.

Meer informatie

Binnen- en Buitenscan

Hoe kun je het beste je locatie fysiek (binnen en buiten) vergroenen en welke groene activiteiten kun je het beste opzetten en met wie? Op deze vragen geeft de ‘Binnen en Buitenscan’ antwoord.

Meer informatie

Groene competitie voor medewerkers

Een Groene Competitie van Natuurchallenges en korte workshops voor medewerkers. 

Meer informatie

Workshop 'natuurbeleving voor kinderen'

Bied medewerkers en cliënten praktische handvatten om natuur en natuurbeleving in te zetten voor kinderen in de maatschappelijke opvang of zorginstellingen.

Meer informatie

Training ‘De impact van natuur; theorie én de ervaring’

Meer inzicht in de waarde van natuur voor cliënten en zorgprofessionals en hoe je hier in je dagelijkse werk in de opvang of op een zorginstelling mee aan de slag kan.

Meer informatie

Locatie op groen

Meer natuur op jouw locatie met een positieve uitwerking op cliënten en medewerkers.

Meer informatie