Workshop ‘Natuurbeleving voor kinderen’

Knuffelen met een konijn, hutten bouwen in het bos, met je vingers in de aarde van de moestuin; dieren en natuur hebben een positieve impact op kinderen. Er zijn genoeg redenen om met kinderen naar buiten te gaan. Maar wat moet je dan doen? En kan dat ook in je eigen buurt? In deze workshop van 2,5 uur hebben we het over de verschillende manieren waarop natuur een plek kan krijgen bij de zorglocatie. Denk hierbij aan groene activiteiten voor kinderen of op andere manieren in het werkproces van medewerkers. In de workshop staat de HHB Doe-box centraal maar kijken we ook naar de kansen en uitdagingen van het borgen van natuur binnen de locatie.

Hoe werkt het?

 1. (Telefonische) afstemmen
  IVN en de zorglocatie stemmen de locatie, datum en tijd voor de workshop af. Waar nodig kan er een Doe-box worden aangeschaft. De workshop wordt zo goed mogelijk afgestemd op de omstandigheden van de zorglocatie.
 2. Workshop
  De workshop duurt 2,5 uur en wordt gegeven aan minimaal 5 en maximaal 20 medewerkers, ouders (cliënten) en vrijwilligers.
 3. Implementatie en nazorg
  Optioneel kan er meegedacht worden in de borging van de Doe-box.

Resultaten

 • Geïnspireerde en gemotiveerde medewerkers, ouders (cliënten) en vrijwilligers
 • Ervaren deelnemers in het doen en aanbieden van groene activiteiten
 • Eerste inzicht in de kansen en mogelijkheden voor een structurele plek voor natuur

Wat vragen we van jou?

 • (Telefonische) kennismaking voor goede afstemming over de workshop
 • Het werven van en communicatie richting de deelnemers
 • Het beschikbaar stellen van een ruimte waar de workshop aangeboden kan worden, met mogelijkheid om naar buiten te gaan

Prijsindicatie

Workshop ‘Natuurbeleving voor kinderen’

Prijsindicatie (€) excl. BTW

Training dagdeel (á 2,5 uur)

€800

Kosten Doe-box

€350

Heb je wel interesse in deze workshop maar heeft uw locatie geen budget hiervoor? Dan horen we dat graag. Misschien kunnen we samen de mogelijkheden voor externe financiering verkennen.