Gezonde Buurten

Er zijn dertien Gezonde Buurten in Nederland. In die buurten werken we – Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG – samen met bewoners, van jong tot oud, om een groene plek te creëren. Een plek waar kinderen creatief kunnen spelen, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar iedereen lekker kan bewegen en tot rust kan komen.

gezonde-buurten
7_9

Gezonde Buurten in Nederland

In Gezonde buurten werken we – Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG – samen met bewoners, van jong tot oud, om een groene plek te creëren. Een plek waar kinderen creatief kunnen spelen, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar iedereen lekker kan bewegen en tot rust kan komen.
We hebben inmiddels dertien Gezonde Buurten gerealiseerd.

gezonde-buurten-hoera

Gezonde Buurten in ontwikkeling

Nederland wordt steeds gezonder, groener en gezelliger. We gaan namelijk weer 9 nieuwe Gezonde Buurten creëren. Daarmee zijn er straks 22 groene speel- en ontmoetingsplekken in Nederland! Buurten die vóór en dóór kinderen en andere bewoners gecreëerd zijn, waar kinderen uitdagend kunnen spelen en bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Drachten – Smallingerland – De Venen

Onze aanpak

We doen het samen. Het ontwerpen van een groene plek doen we mét de buurt. Bij de inrichting steken de kinderen, de bewoners – met onze hulp – zelf de handen uit de mouwen. Zo wordt het echt een plek van de buurt. Een plek die gebruikt wordt en waarbij iedereen zich zo betrokken voelt dat ook een deel van het onderhoud door de bewoners zelf gebeurt.

Ontdek met Lynn en Rebecca twee van de al 13 Gezonde Buurten. In een Gezonde Buurt komt alles bij elkaar. Het is een groene plek waar iedereen in de buurt kan bewegen, spelen en elkaar ontmoeten. Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG ontwikkelen zo’n plek, samen met de buurtbewoners.